Tarikh Pembayaran Yuran Bulanan

Tarikh Pembayaran Yuran Bulanan

Assalamualaikum, Baca ya. Ini berkenaan memakan buah-buahan semasa perut kosong. Ini akan membuka mata anda! Baca ke akhir dan kemudian hantar kepada semua kenalan e-senarai anda.

Saya lakukan!

Dr Stephen Mak merawat pesakit kanser terminal dengan cara "un-ortodoks" dan ramai pesakit pulih. Sebelum ini dia menggunakan tenaga solar untuk membersihkan penyakit pesakitnya. Beliau percaya pada penyembuhan semulajadi dalam badan terhadap penyakit. Lihat artikel beliau di bawah.

Terima kasih kerana e-mel pasal buah-buahan dan jus. Ia adalah salah satu strategi untuk menyembuhkan kanser. Sehingga akhir2 ini, kadar kejayaan saya dalam menyembuhkan kanser adalah kira-kira 80%. Pesakit kanser tidak patut meninggal dunia. Penawar untuk kanser sudah dijumpai. Ia terpulang    anda percaya atau tidak. Saya berasa amat terkilan untuk beratus-ratus pesakit kanser yang mati di bawah rawatan konvensional.

- Dr Stephen Mak

MAKAN BUAH ����������������������������������

Kita semua berfikir makan buah-buahan bermakna hanya membeli buah-buahan, memotong dan hanya hulur ke dalam mulut kita.

Ia tidak semudah yang anda fikirkan.
Ia adalah penting untuk mengetahui bagaimana dan bila  harus makan buah.

Apakah cara yang betul makan buah-buahan?

������
JANGAN MAKAN BUAH SELEPAS MAKAN
������

������
BUAH harus dimakan SEMASA PERUT KOSONG.
������

Jika anda makan buah-buahan seperti itu, ia akan memainkan peranan utama untuk menyahtoksik sistem anda, membekalkan anda dengan banyak tenaga untuk penurunan berat badan dan aktiviti kehidupan yang lain.

������
BUAH ADALAH MAKANAN PALING PENTING.������

Katakan anda makan dua keping roti dan kemudian sepotong buah-buahan. Kepingan buah-buahan sudah bersedia untuk pergi lurus melalui perut ke dalam usus, tetapi ia dihalang daripada berbuat demikian.��

Sementara itu seluruh pemakanan tadi merosak  dan menapai dan bertukar kepada asid.

Ketika buah bersentuhan dengan makanan di dalam perut dan jus hadam, jisim keseluruhan makanan mula merosak.....��

Oleh itu, sila makan buah-buahan anda semasa perut kosong  atau sebelum makan. Anda telah mendengar orang mengadu setiap kali saya makan tembikai saya sendawa, apabila saya makan durian perut saya kembung atas, apabila saya makan pisang saya rasa nak ke  tandas, dan lain-lain.

Perkara tersebut tidak akan berlaku   jika anda makan buah-buahan semasa perut kosong. Buah-buahan bercampur dengan makanan lain yang merosak dan menghasilkan gas dan dengan itu anda akan terasa sebu.��

Keputihan rambut, botak, cetusan saraf dan lingkaran hitam di bawah mata semua ini TIDAK akan berlaku jika anda mengambil buah-buahan ketika perut kosong.��

Tidak benar buah-buahan, seperti oren dan lemon adalah berasid, kerana semua buah-buahan menjadi alkali apabila masuk dalam badan, menurut Dr Herbert Shelton yang membuat kajian mengenai perkara ini. Jika anda telah menguasai cara yang betul untuk makan buah-buahan, anda mempunyai rahsia kecantikan, umur panjang, kesihatan, tenaga, kebahagiaan dan berat badan normal.
Apabila anda perlu minum jus buah-buahan minumlah  jus buah sahaja.

BUKAN buah dari tin. Jangan sekali minum jus yang telah dipanaskan. Jangan makan buah-buahan yang dimasak kerana anda tidak mendapat nutrien sama sekali.

Memasak memusnahkan semua vitamin.��

Tetapi makan buah-buahan keseluruhan adalah lebih baik daripada minum jus. Jika anda perlu minum jus, minum perlahan-lahan, kerana anda mesti biarkan ia bercampur dengan air liur anda sebelum menelannya.

Anda boleh berpuasa selama buah 3 hari untuk membersihkan badan anda hanya dengan makan buah-buahan dan minum jus buah-buahan sahaja.

Cuba  selama 3 hari dan anda akan terkejut apabila rakan-rakan anda memberitahu anda kelihatan berseri .��

KIWI:
Kecil buahnya tetapi besar khasiatnya.
Ini adalah sumber yang baik seoerti kalium, magnesium, vitamin E dan serat. Kandungan vitamin C adalah dua kali ganda daripada oren.��

APPLE:
Sebiji epal sehari menjauhkan doktor dari kita?
Walaupun epal mempunyai kandungan vitamin C yang rendah, ia mempunyai antioksidan flavonoid & yang meningkatkan aktiviti vitamin C dengan itu membantu untuk mengurangkan risiko kanser kolon, serangan jantung & strok.��

STRAWBERRY:
Buah pelindung. Strawberi mempunyai jumlah kuasa antioksidan yang tertinggi di kalangan buah-buahan utama dan melindungi tubuh daripada penyebab kanser, saluran darah tersumbat-radikal bebas. ��

OREN: perubatan termanis. Mengambil 2-4 oren sehari boleh membantu menjauh selsema, kolesterol, mencegah dan membubarkan batu karang dan juga mengurangkan risiko kanser kolon. ��

Semangka:
Penghilang dahaga tersejuk.
Terdiri daripada 92% air.
Ia juga penuh dengan dos gergasi glutation, yang membantu meningkatkan sistem imun kita. Ia juga merupakan sumber utama lycopene oksidan melawan kanser. Nutrien lain yang terdapat dalam tembikai adalah vitamin C & Kalium.��

JAMBU & Pokok Betik: anugerah Top untuk vitamin C.
Vitamin C dan serat cukup tinggi khasiatnya dalam buah jambu dan betik.      yang boleh membantu mengelakkan sembelit.
Betik kaya dengan karotena.
Ini adalah baik untuk mata  �� anda. ��

������������������������������������

Minum air sejuk selepas makan boleh mendatangkan Kanser.

Anda boleh percaya ke?

Bagi mereka yang suka minum air sejuk, fakta ini sangat bermakna buat anda. Ia adalah baik untuk mempunyai cawan minuman sejuk selepas makan. Walaubagaimanapun, air sejuk akan melikatkan minyak yang kita makan bersama hidangan. Ia akan memperlahankan sistem penghadaman kita.������

Apabila ini 'enapcemar' bertindak balas dengan asid, ia akan memecah dan diserap oleh enzim intestine lebih cepat berbanding makanan pejal.

Ia akan memperlahankan penghadaman kita dan akan bertukar menjadi lemak dan mendorong kepada kanser.
Lebih bijak  minum sup panas atau air suam selepas makan.��

Nota penting tentang serangan jantung .....

Serangan jantung PROSEDUR :
( INI BUKAN jenaka! )

Wanita perlu tahu yang petanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri. Awasi jika terasa sakit yang menyesakkan  pada dada kiri.

Anda juga boleh tidak merasa sakit dada semasa terkena serangan jantung. Loya dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa.

Enam puluh peratus daripada orang-orang yang   dapat serangan jantung adalah ketika sedang tidur dan tidak boleh bangun .

������������������������������������

PAKAR SAKIT JANTUNG berkata: Jika semua orang yang mendapat info ini menghantar kepada 10 orang, anda boleh yakin bahawa boleh membantu  menyelamatkan  sekurang-kurangnya satu nyawa. 

��������j����������������������

������
Forward tanda anda sayang sahabat anda
������

0 Ulasan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Badge

Arkib Blog

Tentang Tabika Perpaduan

Jabatan Perpaduan dan Integrasi nasional ( Seberang Perai tengah, Pulau Pinang )
---------------------------------
01. Info Tabika Perpaduan
---------------------------------

Tabika Perpaduan ( Taman Bimbingan Kanak-kanak ) mula diperkenalkan pada tahun 1976 di bawah Rancangan Perhubungan Masyarakat iaitu sebanyak 25 buah kelas ditubuhkan sebagai projek rintis. Ia diwujudkan di bandar dan pinggir bandar khususnya kawasan yang mempunyai Rukun Tetangga. Tabika Perpaduan dilaksanakan bagi menyediakan pendidikan awal kanak-kanak berumur 4 – 6 tahun bagi membolehkan mereka menghayati nilai-nilai perpaduan, hidup bermasyarakat serta persediaan ke alam persekolahan kelak.

Bacaan Terbaru